Zelfhulp met websites

Webzorg (angststoornissen)

http://angst.webzorg.nl
Deze site biedt een mogelijkheid voor zelfhulp bij angststoornissen via het internet. Webzorg werkt volgens de Multidisciplinaire Richtlijnen van de GGZ. Dit houdt in dat Webzorg behandelingen uitvoert die volgens onderzoek effectief zijn. Tijdens de gehele internetbehandeling wordt gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie.

Eetprobleemdebaas

www.eetprobleemdebaas.nl
Deze website biedt internetbehandeling voor mensen met eetproblemen. De deelnemers krijgen gedurende het hele programma een vaste hulpverlener. Deze is werkzaam bij Tactus Verslavingszorg, de initiatiefnemer van deze site. Op verschillende momenten tijdens de behandeling wordt een vragenlijst ingevuld. Met behulp van deze onderzoeksgegevens worden onder andere kenmerken van de deelnemers en de effecten van de behandeling in kaart gebracht.

ZieZo (zelfhulp eetstoornissen)

http://www.zelfhulp-online.nl
ZieZo verleent via het internet zelfhulp bij eetstoornissen. De medewerkers van ZieZo werken vanuit hun ervaringsdeskundigheid. Op de site ondeer andere een test waarmee je kunt nagaan of je een eetstoornis zou kunnen hebben, een Forum, een Chat en een mogelijkheid je aan te melden voor zelfhulp.