Websites voor jongeren

Maar weinig websites zijn speciaal gericht op jongeren. Hieronder een selectie. Daarin zijn de websites voor eetproblemen naar ons idee wat oververtegenwoordigd. Heb je nog tips voor goede sites? Mail het ons.

Zogeknogniet

www.zogeknogniet.nl
Deze website is speciaal voor jongeren met psychische problemen of voor degenen die er meer over willen weten. De site werd in 2003 ontwikkeld door Stichting Pandora in samenwerking met het project Free Web Work, een initiatief van CNV Jongerenorganisatie.

Proud2Bme

www.proud2Bme.nl
Website over anorexia en andere eetstoornissen. Veel informatie, zoals behandelmethoden en hulpinstanties. En verder een Forum, een Chat (eerst registeren!), een webshop en een aparte knop voor ouders. De site werd opgezet door de klinisch psycholoog en de communicatiedeskundige van een centrum voor eetstoornissen.

Mindmasters

www.mindmasters.nl
Mindmasters is een initiatief van 3 GGZ-instellingen en de GGD in Amsterdam.
De site richt zich op de mentale balans van jongeren tussen 14 en 18 jaar. Behalve angststoornissen komen er ook zaken aan de orde als borderline, verslaving, psychotische aandoeningen en ADHD. Er kunnen diverse zelftesten worden gedaan.

Jij huis

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die hulp en ondersteuning biedt aan mensen met een eetstoornis zoals anorexia, boulimie en eetbuistoornis.
http://www.stichting-jij.nl

 

BSAN (Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa)

www.sabn.nl
BSAN is een stichting voor en door mensen met een eetstoornis. Op de website een beschrijving van anorexia nervosa, informatie over de lichamelijke en sociale gevolgen, de oorzaken en de behandelingen.

Website voor brussen (broers en zussen)

www.survivalkidxl.nl
Jongeren met angststoornissen zorgen soms voor spanningen in het gezin. Broers en zussen weten vaak niet wat ze daar mee aanmoeten. Deze website helpt hen een handje. Ze vinden er informatie en krijgen een steuntje in de rug.

Gilles de la Tourette en dwang

http://www.netouchepas.be
Website van een jonge, Vlaamse vrouw met OCD (dwanggedachten) en het syndroom van Gilles de la Tourette. Ze houdt een blog bij, schrijft er gedichten over en vertelt over haar (zelf)therapie.

Emetofobie

www.emetofobie.nl
Website over de angst om over te moeten geven. Met o.a. een forum en een diagnosekaart. Heel handig als je aarzelt of je naar de huisarts moet gaan om over je angst te praten. 

Zelfhulp met websites

Webzorg

http://angst.webzorg.nl/index.cfm?pid=374
Deze site biedt een mogelijkheid voor zelfhulp bij angststoornissen via het internet.
Webzorg werkt volgens de Multidisciplinaire Richtlijnen van de GGZ. Dit houdt in dat Webzorg behandelingen uitvoert die volgens onderzoek effectief zijn. Tijdens de gehele internetbehandeling wordt gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie. 

Eetprobleemdebaas

http://www.eetprobleemdebaas.nl
Deze website biedt internetbehandeling voor mensen met eetproblemen. De deelnemers krijgen gedurende het hele programma een vaste hulpverlener. Deze is werkzaam bij Tactus Verslavingszorg, de initiatiefnemer van deze site. Op verschillende momenten tijdens de behandeling wordt een vragenlijst ingevuld. Met behulp van deze onderzoeksgegevens worden onder andere kenmerken van de deelnemers en de effecten van de behandeling in kaart gebracht.

ZieZo (zelfhulp eetstoornissen)

http://www.zelfhulp-online.nl
ZieZo verleent via het internet zelfhulp bij eetstoornissen. De medewerkers van ZieZo werken vanuit hun ervaringsdeskundigheid. Op de site o.a. een test waarmee je kunt nagaan of je een eetstoornis zou kunnen hebben, een Forum, een Chat en een mogelijkheid je aan te melden voor zelfhulp.